Piactér / Sz

/ SZAFI REFORM Rostkeverék szénhidrát-csökkentett termékekhez 500 g

SZAFI REFORM Rostkeverék szénhidrát-csökkentett termékekhez 500 g

()
már 0 Ft-tól eladónál


A Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék egy rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Önmagában is használható, készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb…

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100 g kész kenyérben*
energia: 785 kJ / 196 kcal 523 kJ / 127 kcal
zsír: 0,5 g 4,4 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,1 g 1,4 g
szénhidrát: 1,1 g 1,4 g
– amelyből cukrok: 0,6 g 0,5 g
rost: 91,6 g 23,1 g
fehérje: 0,9 g 8,9 g
só: 0,23 g 1,2 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

  • A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
  • 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.
  • Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

  • Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
  • Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

A Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék egy rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Önmagában is használható, készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb…

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100 g kész kenyérben*
energia: 785 kJ / 196 kcal 523 kJ / 127 kcal
zsír: 0,5 g 4,4 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,1 g 1,4 g
szénhidrát: 1,1 g 1,4 g
– amelyből cukrok: 0,6 g 0,5 g
rost: 91,6 g 23,1 g
fehérje: 0,9 g 8,9 g
só: 0,23 g 1,2 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

  • A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
  • 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.
  • Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

  • Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
  • Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem