Bármi elkészíthető belőle, ami egy hagyományos kelt tésztás receptből, például: bukta, kakaós csiga, batyu, bejgli, piték stb.
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 1 db. kész diós csigában (36 g)* |
energia: | 912 kJ / 219 kcal | 514 kJ / 124 kcal |
zsír: | 2,8 g | 9,3 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 2,6 g | 6,7 g |
szénhidrát: | 54,7 g | 10,2 g |
– amelyből cukrok: | 6,4 g | 1,2 g |
– amelyből poliolok: | 26,2 g | 4,4 g |
rost: | 26,5 g | 4,5 g |
fehérje: | 6,6 g | 1,9 g |
só: | 0,04 g | 0,04 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, eritrit és stevia alapú négyszeres édesítőszerrel készítve a tölteléket.
100 g lisztkeverék energiatartalmából 212 kJ / 53 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g lisztkeverék szénhidrát-tartalmából 26,2 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Egy db. kész diós csiga (36 g) szénhidrát-tartalmából 4,4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Fahéjas-diós csiga recept
Hozzávalók (8 db-hoz):
Töltelék (ettől eltérően más tölteléket is használhatunk):
Elkészítés:
Figyelem! Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Összetevők: kókuszliszt, tápióka keményítő, édesítőszer (eritrit), útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).