A zab egy élelmi rostokban gazdag gluténmentes gabonaféle, ami a kiegyensúlyozott és változatos étrend méltó részét képezheti. Készíthető belőle a sokak által kedvelt reggeli zabkása, de müzlik, kekszek, sütemények alapanyagául is szolgálhat. Mindemellett sós ételek, bundázott húsok, palacsinták, töltött ételek elkészítéséhez is felhasználhatjuk.
Átlagos tápérték | 100 g zabpehelyben |
Energia | 1530 kJ (365 kcal) |
Zsír | 6,9 g |
– amelyből telített zsírsavak | 1,2 g |
Szénhidrát | 56 g |
– amelyből cukrok* | 1,3 g |
Rost | 11 g |
Fehérje | 14 g |
Só | 0,00 g |
* a zabban természetesen előforduló cukrok | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Összetevők: Gluténmentes zabpehely