Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 1 db fánkban (58 gramm)* |
Energia: | 446 kJ (111 kcal) | 366 kJ (89 kcal) |
Zsír: | 0,2 g | 6 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,2 g | 4,8 g |
Szénhidrát: | 40,6 g | 7,7 g |
– amelyből cukrok: | 0,2 g | 0,3 g |
– amelyből poliolok: | 40 g | 7,1 g |
Rost: | 52,6 g | 9,5 g |
Fehérje: | 0,3 g | 3,4 g |
Só: | 0,6 g | 0,2 g |
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban sütve. | ||
A lisztkeverék 100g energiatartalmából 421 kJ / 105,2 kcal energia származik élelmi rostokból. | ||
A lisztkeverék 100g szénhidrát-tartalmából 40 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. | ||
1 db. kész fánk (58g) összes szénhidrát-tartalmából 7,1 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. | ||
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
Recept (5 nagyméretű fánkhoz):
Hozzávalók:
1 csomag Szafi Reform fánk por (90 g)
5 g bio citromhéj
1 db. M-es tojás
3 db. M-es tojásfehérje
20 g víz
Elkészítés:
Hozzáadott zsiradék nélkül, sütőben is süthető, igaz úgy elveszíti az igazi fánkos ízét, mint ahogy az összes sütőben sült fánk.
Sütési információ, sütőben sütve:
Előmelegített sütőben légkeveréssel 175 fokon kb. 15-18 percig kell sütni.
Légkeverés nélküli sütőben, előmelegített 200 fokos sütőben, kb. 22 perc. Ha légkeverés nélkül sütjük, akkor a sütőbe tegyünk 2.5 dl vizet párologni.
Figyelem! Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Összetevők: vanília ízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília aroma), bambuszrost, útifűmaghéjliszt, sűrítő anyag (konjak gumi), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), só, bourbon vanília őrlemény.