Piactér / Sz

/ SZAFI REFORM Fánk Lisztkeverék Édesítőszerrel 90 g

SZAFI REFORM Fánk Lisztkeverék Édesítőszerrel 90 g

(0)
már 708 Ft-tól 1 eladónál


A Szafi Reform Fánk lisztkeverék édesítőszerrel egy élelmi rostban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amely segítségével egyszerűen készíthetünk tejmentes, élesztőmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes, csökkentett energiatartalmú fánkot.

 

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 1 db fánkban
(58 gramm)*
Energia: 446 kJ (111 kcal) 366 kJ (89 kcal)
Zsír: 0,2 g 6 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,2 g 4,8 g
Szénhidrát: 40,6 g 7,7 g
– amelyből cukrok: 0,2 g 0,3 g
– amelyből poliolok: 40 g 7,1 g
Rost: 52,6 g 9,5 g
Fehérje: 0,3 g 3,4 g
Só: 0,6 g 0,2 g
     
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban sütve.
 A lisztkeverék 100g energiatartalmából 421 kJ / 105,2 kcal energia származik élelmi rostokból.
A lisztkeverék 100g szénhidrát-tartalmából 40  gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
1 db. kész fánk (58g) összes szénhidrát-tartalmából 7,1  gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

 

Recept (5 nagyméretű fánkhoz):

Hozzávalók:
1 csomag Szafi Reform fánk por (90 g)
5 g bio citromhéj
1 db. M-es tojás
3 db. M-es tojásfehérje
20 g víz

Elkészítés:

  1. A fánkport keverjük el jó alaposan az 5 g citromhéjjal.
  2. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd adjuk hozzá az 1 egész tojást, és 3 db fehérjét, és alaposan keverjük el, végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport, és dolgozzuk sűrű folyékony, csomómentes krémmé.
  3. 25 percig pihentessük az így kapott masszát, ezután kissé lágy, de gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, amit lisztezett felületen gyúrjunk át, majd nyújtsuk ki, végül egy közepes méretű pohár szájával (vagy fánkszaggatóval) szaggassunk belőle 5 db fánkot.
  4. Közben kókuszolajat melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőben, és ha már forró vegyük takarékra a hőfokot, oldalanként süssük 2,5 percig. (1. oldal fedővel, 2. oldal anélkül.)
  5. Papírtörlőre vegyük ki a fánkokat, várjuk meg, hogy langyosra hűljön, majd ízlés szerint tálaljuk!

Hozzáadott zsiradék nélkül, sütőben is süthető, igaz úgy elveszíti az igazi fánkos ízét, mint ahogy az összes sütőben sült fánk.

Sütési információ, sütőben sütve:

Előmelegített sütőben légkeveréssel 175 fokon kb. 15-18 percig kell sütni.
Légkeverés nélküli sütőben, előmelegített 200 fokos sütőben, kb. 22 perc. Ha légkeverés nélkül sütjük, akkor a sütőbe tegyünk 2.5 dl vizet párologni.

Figyelem! Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Összetevők: vanília ízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília aroma), bambuszrost, útifűmaghéjliszt, sűrítő anyag (konjak gumi), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), só, bourbon vanília őrlemény.

A Szafi Reform Fánk lisztkeverék édesítőszerrel egy élelmi rostban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amely segítségével egyszerűen készíthetünk tejmentes, élesztőmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes, csökkentett energiatartalmú fánkot.

 

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 1 db fánkban
(58 gramm)*
Energia: 446 kJ (111 kcal) 366 kJ (89 kcal)
Zsír: 0,2 g 6 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,2 g 4,8 g
Szénhidrát: 40,6 g 7,7 g
– amelyből cukrok: 0,2 g 0,3 g
– amelyből poliolok: 40 g 7,1 g
Rost: 52,6 g 9,5 g
Fehérje: 0,3 g 3,4 g
Só: 0,6 g 0,2 g
     
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban sütve.
 A lisztkeverék 100g energiatartalmából 421 kJ / 105,2 kcal energia származik élelmi rostokból.
A lisztkeverék 100g szénhidrát-tartalmából 40  gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
1 db. kész fánk (58g) összes szénhidrát-tartalmából 7,1  gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

 

Recept (5 nagyméretű fánkhoz):

Hozzávalók:
1 csomag Szafi Reform fánk por (90 g)
5 g bio citromhéj
1 db. M-es tojás
3 db. M-es tojásfehérje
20 g víz

Elkészítés:

  1. A fánkport keverjük el jó alaposan az 5 g citromhéjjal.
  2. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd adjuk hozzá az 1 egész tojást, és 3 db fehérjét, és alaposan keverjük el, végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport, és dolgozzuk sűrű folyékony, csomómentes krémmé.
  3. 25 percig pihentessük az így kapott masszát, ezután kissé lágy, de gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, amit lisztezett felületen gyúrjunk át, majd nyújtsuk ki, végül egy közepes méretű pohár szájával (vagy fánkszaggatóval) szaggassunk belőle 5 db fánkot.
  4. Közben kókuszolajat melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőben, és ha már forró vegyük takarékra a hőfokot, oldalanként süssük 2,5 percig. (1. oldal fedővel, 2. oldal anélkül.)
  5. Papírtörlőre vegyük ki a fánkokat, várjuk meg, hogy langyosra hűljön, majd ízlés szerint tálaljuk!

Hozzáadott zsiradék nélkül, sütőben is süthető, igaz úgy elveszíti az igazi fánkos ízét, mint ahogy az összes sütőben sült fánk.

Sütési információ, sütőben sütve:

Előmelegített sütőben légkeveréssel 175 fokon kb. 15-18 percig kell sütni.
Légkeverés nélküli sütőben, előmelegített 200 fokos sütőben, kb. 22 perc. Ha légkeverés nélkül sütjük, akkor a sütőbe tegyünk 2.5 dl vizet párologni.

Figyelem! Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Összetevők: vanília ízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília aroma), bambuszrost, útifűmaghéjliszt, sűrítő anyag (konjak gumi), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), só, bourbon vanília őrlemény.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem