Piactér / N

/ Nature Cookta Mákolaj 100ml

Nature Cookta Mákolaj 100ml

(0)
már 1 992 Ft-tól 1 eladónál


Számos étel alkotóelemeként szerepel a boglárkafélék rendjébe tartozó mák. A csodaszernek titulált alapanyag közkedveltségét különleges ízének és tradicionális értékének is köszönheti. A Nature Cookta Mákolajat hidegsajtolással készítik, melyhez kizárólag gondosan válogatott mákot használnak. Ez a különleges eljárás vegyi anyagoktól, tartósítószerektől mentes. Színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük. Tartályban történő ülepítés után szűrik, majd palackozzák. A mákolaj a történelemben A görög mitológia szerint a mákszemek Adonisz könnyeiből jöttek létre, amikor szerelmét siratta. A görögök és a rómaiak is mézzel elegyítve fogyasztották. Ekkor még leginkább fűszerként használták, kenyerüket mákszemekkel szórták meg, s így sütötték ki. Az olimpiára készülő versenyzők is előszeretettel fogyasztották ezeket az ételeket. A misztikus növény megnevezésére az idők során rászolgált, nem csak esővarázslásra, jövendőmondásra, hanem termékenység varázsláskor is használták. A Közép-Ázsiából származó növényt Kr. e. 4000-ben a sumérok már jelölték rajzaikon. Az egyiptomiak Kr. e. 1300 körül ismerték és termesztették, az öröm növényének és fehér lótusznak is nevezték. Nagy Sándor hódításainak köszönhetően termesztése egészen Indiáig terjedt. A 19. században olaját szappan, lámpaolaj és lakk készítésére is hasznosították. Hazánkban azt tartották a régiek, hogy szerencsét és bőséget hoz a mák fogyasztása. A szerelmi jóslás fő eszköze is volt. Amíg itthon számos sütemény készül belőle, Európában sok helyen csak a péksütemények szórására használják. Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté. A mákról további érdekességeket a Terebess oldalán olvashat: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/mak.html A mákolaj a konyhában A Nature Cookta Mákolaj karakteres aromája nagyon jól passzol a péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, salátákhoz, kész ételekhez. Önteteinket a mákolajon kívül citrommal és gránátalmával is ízesítsük. A mákolaj felhasználásának nagy múltja van a keleti konyhában. Nagyon jól érvényesül aromája az édes ételek ízesítésénél. Ínycsiklandóan finom lepényeket, réteseket, muffinokat, palacsintákat, kuglófokat és kalácsokat készíthetünk a felhasználásával, akár fagylaltra is tehetünk belőle. Íze nagyon jól harmonizál a halakkal is. Nagyon pikáns étellel vendégelheti meg szeretteit, ha a citrommal ízesített halat mákolajjal is meglocsolja. A Nature Cookta Máklisztet kizárólag alacsony alkaloid-összetételű étkezési mákból készítik. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk. A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Száraz, hűvös helyen tartandó! Tartalmaz: 100% mákolaj Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g Kiszerelések: 100 ml, 250 ml

Bolt Ár


1 992 Ft
megnézem az eladónál

Számos étel alkotóelemeként szerepel a boglárkafélék rendjébe tartozó mák. A csodaszernek titulált alapanyag közkedveltségét különleges ízének és tradicionális értékének is köszönheti. A Nature Cookta Mákolajat hidegsajtolással készítik, melyhez kizárólag gondosan válogatott mákot használnak. Ez a különleges eljárás vegyi anyagoktól, tartósítószerektől mentes. Színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük. Tartályban történő ülepítés után szűrik, majd palackozzák. A mákolaj a történelemben A görög mitológia szerint a mákszemek Adonisz könnyeiből jöttek létre, amikor szerelmét siratta. A görögök és a rómaiak is mézzel elegyítve fogyasztották. Ekkor még leginkább fűszerként használták, kenyerüket mákszemekkel szórták meg, s így sütötték ki. Az olimpiára készülő versenyzők is előszeretettel fogyasztották ezeket az ételeket. A misztikus növény megnevezésére az idők során rászolgált, nem csak esővarázslásra, jövendőmondásra, hanem termékenység varázsláskor is használták. A Közép-Ázsiából származó növényt Kr. e. 4000-ben a sumérok már jelölték rajzaikon. Az egyiptomiak Kr. e. 1300 körül ismerték és termesztették, az öröm növényének és fehér lótusznak is nevezték. Nagy Sándor hódításainak köszönhetően termesztése egészen Indiáig terjedt. A 19. században olaját szappan, lámpaolaj és lakk készítésére is hasznosították. Hazánkban azt tartották a régiek, hogy szerencsét és bőséget hoz a mák fogyasztása. A szerelmi jóslás fő eszköze is volt. Amíg itthon számos sütemény készül belőle, Európában sok helyen csak a péksütemények szórására használják. Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté. A mákról további érdekességeket a Terebess oldalán olvashat: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/mak.html A mákolaj a konyhában A Nature Cookta Mákolaj karakteres aromája nagyon jól passzol a péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, salátákhoz, kész ételekhez. Önteteinket a mákolajon kívül citrommal és gránátalmával is ízesítsük. A mákolaj felhasználásának nagy múltja van a keleti konyhában. Nagyon jól érvényesül aromája az édes ételek ízesítésénél. Ínycsiklandóan finom lepényeket, réteseket, muffinokat, palacsintákat, kuglófokat és kalácsokat készíthetünk a felhasználásával, akár fagylaltra is tehetünk belőle. Íze nagyon jól harmonizál a halakkal is. Nagyon pikáns étellel vendégelheti meg szeretteit, ha a citrommal ízesített halat mákolajjal is meglocsolja. A Nature Cookta Máklisztet kizárólag alacsony alkaloid-összetételű étkezési mákból készítik. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk. A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Száraz, hűvös helyen tartandó! Tartalmaz: 100% mákolaj Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g Kiszerelések: 100 ml, 250 ml

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem