Ideális befőzéshez és csomagoláshoz. ? Cellulóz alapú, víztisztán átlátszó természetes alapanyag. ? A befőző fóliával ellentétben hőre nem lágyul, viszont hajszálcsövessége révén vízzel érintkezve igen. ? Tehát a Celofán vízbe téve/áztatva válik lággyá és felhasználhatóvá, míg a műanyag Befőzési fólia vízre nem reagál, vízlepergető. ? A Celofán feldarabolás nélküli íve lehetőséget ad a szükséges, illetve tetszőleges méret kivágására, levágására. ? Nagyobb üveg lefedésénél érdemes duplázni a felhasznált Celofánt. ? Figyelni kell rá, hogy a tartósítás/eltevés során ne érintkezzen a befőző üveg tartalmával, páclevével, hogy megszáradva kifeszülhessen az üveg tetején. ? A Celofán ‘lélegzik’, ezért Celofánnal lezárt, hónapok során eltárolt befőtt, savanyúság, stb. üvege veszít a folyadék szintjéből, így a felszínre került kompót (őszibarack, körte, stb,) bebarnulhat a lekvár teteje pedig kiszáradhat. ? A termék higiénikus, és az egészségre ártalmatlan.