Piactér / Gy

/ GYÓGYFŰ Csipkehús 100 g

GYÓGYFŰ Csipkehús 100 g

(0)
már 880 Ft-tól 2 eladónál


A Gyógyfű Csipkehús teája immunrendszer erősítő hatású. Jelentős C-vitamin forrás, étvágyjavító és emésztést segítő hatású.

 

A csipkehús tea - hasonlóan a csipkebogyóhoz - immunerősítő, roboráló hatású, emellett javítja az emésztést, enyhe hashajtó hatású.

A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. Rendkívül magas C-vitamin tartalommal bír. Vitamintartalmánál fogva főként megfázásos, fertőzéses betegségek megelőzésére, tüneteinek enyhítésére használható. Növeli a fertőzésekkel szemben ellenálló képességet. Enyhén fokozza a gyomorsav termelést, segíti az emésztést.

Elkészítése:

Immunerősítő tea készítése: C-vitamin kinyerésének érdekében 6-8 órán át hideg vízben kell áztatni. Ehhez előzőleg felforralt és kihűtött vizet használj. Egy teáskanál csipkehúshoz 3 dl víz szükséges. A leszűrt levet csak langyosítani szabad fogyasztás előtt (lehetőleg gázon és ne mikrohullámú sütőben!)

Emésztés javító tea készítése: a csipkebogyó húsa a C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és  epe bántalmak esetén lehet hasznosítani. Ezeket az anyagokat hideg vizes áztatással nem tudjuk kinyerni. Forralj fel 3 dl vizet, majd amikor gyöngyözik, dobj bele egy teáskanál csipkehúst. 1-2 percig forrald, majd takard le és hagyd állni 10-15 percig. Ezután szűrd le és édesítés nélkül fogyaszd.

A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.

Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.

 

Kapcsolódó cikkek:

Bolt Ár


880 Ft
megnézem az eladónál


880 Ft
megnézem az eladónál

A Gyógyfű Csipkehús teája immunrendszer erősítő hatású. Jelentős C-vitamin forrás, étvágyjavító és emésztést segítő hatású.

 

A csipkehús tea - hasonlóan a csipkebogyóhoz - immunerősítő, roboráló hatású, emellett javítja az emésztést, enyhe hashajtó hatású.

A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. Rendkívül magas C-vitamin tartalommal bír. Vitamintartalmánál fogva főként megfázásos, fertőzéses betegségek megelőzésére, tüneteinek enyhítésére használható. Növeli a fertőzésekkel szemben ellenálló képességet. Enyhén fokozza a gyomorsav termelést, segíti az emésztést.

Elkészítése:

Immunerősítő tea készítése: C-vitamin kinyerésének érdekében 6-8 órán át hideg vízben kell áztatni. Ehhez előzőleg felforralt és kihűtött vizet használj. Egy teáskanál csipkehúshoz 3 dl víz szükséges. A leszűrt levet csak langyosítani szabad fogyasztás előtt (lehetőleg gázon és ne mikrohullámú sütőben!)

Emésztés javító tea készítése: a csipkebogyó húsa a C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és  epe bántalmak esetén lehet hasznosítani. Ezeket az anyagokat hideg vizes áztatással nem tudjuk kinyerni. Forralj fel 3 dl vizet, majd amikor gyöngyözik, dobj bele egy teáskanál csipkehúst. 1-2 percig forrald, majd takard le és hagyd állni 10-15 percig. Ezután szűrd le és édesítés nélkül fogyaszd.

A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.

Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.

 

Kapcsolódó cikkek:

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem