Piactér / G

/ Gomba komplex étrend-kiegészítő kapszula 30x

Gomba komplex étrend-kiegészítő kapszula 30x

(0)
már 3 990 Ft-tól 1 eladónál


A gyógygombák nem csak a mesékben léteznek! 5 gomba standardizált kivonata 30% poliszacharid tartalommal. A gyógygombákban nagy mennyiségben találhatóak különböző ásványi anyagok, esszenciális aminosavak és vitaminok. Különösen a poliszacharidok erősítik az immunrendszert, megvédik szervezetünket a különböző fertőzésekkel szemben. Ezen kívül még adaptogén hatással is rendelkeznek, azaz segítik szervezetünket a fizikai, mentális vagy érzelmi stressz elleni védekezésben. 5 gondosan válogatott gyógygomba kivonatának egyedi ötvözete SHIITAKE GOMBA A shiitake gomba a keleti orvoslás egyik leghatékonyabb és legnagyobb becsben tartott szereplője. A sötétbarnaszinű, esernyő formájú gomba előkelő szerepet tölt be a japán és kínai táplálkozásban. Rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint különböző egészségvédő összetevőkben, mint például esszenciális aminosavakban, ásványi anyagokban (cink, kálium, réz, kalcium, magnézium, vas és mangán), B-vitaminokban, ergoszterinben, ami a D-vitamin előanyaga és antioxidánsokban. Nagy mennyiségben tartalmazza a japán kutatók által a 80-as években felfedezett lentinán nevű poliszacharidot. Mindennek köszönhetően a shiitake gombát a leghatékonyabb természetes immunerősítők között tartják számon, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai alapján még a gyógygombák közül is kiemelkedik. Ez az oka annak, hogy a távol-keleti országokban a népgyógyászat kedvelt alapanyaga. Immunerősítő hatását úgy fejti ki, hogy aktiválja azokat a fehérvérsejteket, amelyek felismerik és elpusztítják a szervezetre fenyegetést jelentő kórokozókat. MANDULAGOMBA A mandulagomba Brazília esőerdőiben őshonos, de megtalálható az USA délkeleti területein is. Termőhelyén speciális klimatikus körülmények uralkodnak. Csak magas páratartalmú, szellős helyeken terem, ahol kellően meleg van. Már a múlt század végén megfigyelték, hogy a mandulagomba termőhelyén élő emberek, akik rendszeresen fogyasztották a mandulához hasonló ízű gombát, rendkívül jó egészségi állapotnak örvendenek és nagyon sokáig élnek. A kutatók már több, mint 30 éve vizsgálják immunstimuláló erősítő hatását. A mandulagomba nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, vasat, rezet, foszfort káliumot, cinket és nátriumot, ezen kívül megtalálható benne valamennyi létfontosságú aminosav valamint a B-vitamin komplex vitamin csoport, a D-vitamin és az E-vitamin. A mandulagomba 20%-a rost és 12%-a antioxidáns béta-glükán. Elsősorban ezen összetevőknek köszönheti kiemelkedő immunerősítő hatását. BOKROSGOMBA A bokrosgomba (Grifola frondosa) japán neve – maitake – táncoló gombát jelent, mert aki megtalálta a gombát, örömében azonnal táncra perdült, hiszen árát az ezüstéhez mérték, olyan ritka és értékes. Emiatt régen a kínai és japán gombászok a maitake lelőhelyeit nagy titokban tartották. Japánban őt tartják a gombák királyának. Az Ázsiában évszázadok óta ismert gyógygombát számos egészségügyi panasz esetén használták Kínában a bokrosgomba évszázadok óta a hagyományos orvoslás fontos alapanyaga, teát és különböző gyógyhatású ételeket is készítenek belőle. Magnézium-, kálium-, kalcium- és D, valamint B2-vitamin tartalma igen jótékonyan hat a szervezetre. A bokrosgomba legfontosabb jótékony összetevői a poliszacharidok. Ezen kívül kiemelkedő mennyiségben találhatóak benne béta-glükánok, amelyek rendkívül hatékony antioxidánsok. Az immunrendszert felerősítik, megkötik a szabad gyököket. A maitake gyógyhatásai sokrétűek: adaptogén gyógygomba, ami azt jelenti, hogy kiegyenlíti a szervezetünk működési zavarait. Javítja immunrendszerünk működését. A bokrosgomba fogyasztása a gombás-, a bakteriális- és a vírusos fertőzések ellen is bevethető, teljesen természetes megoldás. Az utóbbi évtizedek kutatásaiban a maitake előkelő helyet foglal el, ma a legjobban kutatott gyógygombák közé tartozik. PECSÉTVIASZ GOMBA A pecsétviasz gomba (Ganoderma, Reishi) története nyúlik vissza a legrégebbi időkig az összes gomba közül. A tradicionális ázsiai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik és több, mint 4000 éve használják az öregedés lassítására, a különböző belső szervek (szív, máj, tüdő, vese) problémáinak kezelésére, allergia tüneteinek enyhítésére, valamint általános erősítésre. A vese formájú, piros szinű, parafa állagú gomba élősködőként tenyészik a fák törzsén. A pecsétviasz gombában eddig több mint 130 triterpenoid vegyületet azonosítottak. Napjainkban rengeteg tudományos kutatás bizonyította be számos jótékony tulajdonságait. KÍNAI HERNYÓGOMBA A kínai hernyógomba Tibetben és Kína Tibettel határos tartományaiban, Nepálban és Butánban továbbá India északi részén őshonos. A természetes környezetében élősködő életmódot folytató Cordyceps nemzetség több mint 300 gombafajból áll. Az ősi kínai orvoslás több, mint ezer éve ismeri és alkalmazza a kínai hernyógombát. A cordiceps nem nevezhető klasszikus értelemben gyógynövénynek. Különcsége abban rejlik, hogy tulajdonképpen két különböző élőlényből áll. A gomba elszórt spóráit elfogyasztja a denevérlepke föld alatt élő hernyója. Ezután a gomba micéliuma a hernyó testében lévő tápanyagokat felhasználva, élősködőként építi fel saját szervezetét. A kutatók azt feltételezik, hogy ez a faji kettősség eredményezi a hernyógomba számos pozitív élettani hatását. A cordyceps az egyik leghatásosabb szer a szervezetünk energiaszintjének javítására és arra, hogy visszaszerezzük szellemi és fizikai képességeinket, ezért a felépülőben lévő betegek rendszeresen fogyasztják. Megtalálható benne az összes létfontosságú esszenciális aminosav, amiket a szervezet nem képes előállítani. A hernyógomba az ásványi anyagok tárháza, főként káliumot, nátriumot, vasat és rezet tartalmaz jelentősebb mennyiségben. Ám az egyik legfontosabb összetevője a béta-glükán. Kimutattak benne továbbá egy cordycepin elnevezésű hatóanyagot, amely antibiotikumként funkcionál. A kínai hernyógomba 1993-ban hívta fel magára a tudományos világ figyelmét. Ebben az évben a Németországban megrendezésre került Atlétikai Világbajnokságon a kínai sportolók 9 új világcsúcsot állítottak fel és mindannyian rendszeresen fogyasztottak kínai hernyógombát. Ezek után a kutatások elsősorban a hernyógomba teljesítményfokozó hatására koncentráltak. Egy ötven év felettiek körében végzett kutatás során naponta háromszor 333 mg hernyógombát kaptak a résztvevők 12 héten keresztül. Az eredmények meggyőzőek voltak, mind a légzésfunkciók, mind pedig az anyagcsere jelentősen javult a hernyógomba-kezelésben részesülő személyeknél a placebót kapó kontrollcsoporthoz képest. Más kutatások arra az eredményre jutottak, hogy erős fizikai igénybevétel esetén csökkenti a savasodást és jelentősen javítja a szervezet oxigénellátását, ezen kívül immunomoduláns hatásának köszönhetően javítja az immunrendszer általános állapotát, jótékony hatással van a szellemi és fizikai teljesítőképességre, mivel stimulálja az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, ami a sejtek egyik legfontosabb energiaforrása, az ATP szint növelése révén pedig csökkenti a fáradtság-érzést.

Bolt Ár


3 990 Ft
megnézem az eladónál

A gyógygombák nem csak a mesékben léteznek! 5 gomba standardizált kivonata 30% poliszacharid tartalommal. A gyógygombákban nagy mennyiségben találhatóak különböző ásványi anyagok, esszenciális aminosavak és vitaminok. Különösen a poliszacharidok erősítik az immunrendszert, megvédik szervezetünket a különböző fertőzésekkel szemben. Ezen kívül még adaptogén hatással is rendelkeznek, azaz segítik szervezetünket a fizikai, mentális vagy érzelmi stressz elleni védekezésben. 5 gondosan válogatott gyógygomba kivonatának egyedi ötvözete SHIITAKE GOMBA A shiitake gomba a keleti orvoslás egyik leghatékonyabb és legnagyobb becsben tartott szereplője. A sötétbarnaszinű, esernyő formájú gomba előkelő szerepet tölt be a japán és kínai táplálkozásban. Rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint különböző egészségvédő összetevőkben, mint például esszenciális aminosavakban, ásványi anyagokban (cink, kálium, réz, kalcium, magnézium, vas és mangán), B-vitaminokban, ergoszterinben, ami a D-vitamin előanyaga és antioxidánsokban. Nagy mennyiségben tartalmazza a japán kutatók által a 80-as években felfedezett lentinán nevű poliszacharidot. Mindennek köszönhetően a shiitake gombát a leghatékonyabb természetes immunerősítők között tartják számon, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai alapján még a gyógygombák közül is kiemelkedik. Ez az oka annak, hogy a távol-keleti országokban a népgyógyászat kedvelt alapanyaga. Immunerősítő hatását úgy fejti ki, hogy aktiválja azokat a fehérvérsejteket, amelyek felismerik és elpusztítják a szervezetre fenyegetést jelentő kórokozókat. MANDULAGOMBA A mandulagomba Brazília esőerdőiben őshonos, de megtalálható az USA délkeleti területein is. Termőhelyén speciális klimatikus körülmények uralkodnak. Csak magas páratartalmú, szellős helyeken terem, ahol kellően meleg van. Már a múlt század végén megfigyelték, hogy a mandulagomba termőhelyén élő emberek, akik rendszeresen fogyasztották a mandulához hasonló ízű gombát, rendkívül jó egészségi állapotnak örvendenek és nagyon sokáig élnek. A kutatók már több, mint 30 éve vizsgálják immunstimuláló erősítő hatását. A mandulagomba nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, vasat, rezet, foszfort káliumot, cinket és nátriumot, ezen kívül megtalálható benne valamennyi létfontosságú aminosav valamint a B-vitamin komplex vitamin csoport, a D-vitamin és az E-vitamin. A mandulagomba 20%-a rost és 12%-a antioxidáns béta-glükán. Elsősorban ezen összetevőknek köszönheti kiemelkedő immunerősítő hatását. BOKROSGOMBA A bokrosgomba (Grifola frondosa) japán neve – maitake – táncoló gombát jelent, mert aki megtalálta a gombát, örömében azonnal táncra perdült, hiszen árát az ezüstéhez mérték, olyan ritka és értékes. Emiatt régen a kínai és japán gombászok a maitake lelőhelyeit nagy titokban tartották. Japánban őt tartják a gombák királyának. Az Ázsiában évszázadok óta ismert gyógygombát számos egészségügyi panasz esetén használták Kínában a bokrosgomba évszázadok óta a hagyományos orvoslás fontos alapanyaga, teát és különböző gyógyhatású ételeket is készítenek belőle. Magnézium-, kálium-, kalcium- és D, valamint B2-vitamin tartalma igen jótékonyan hat a szervezetre. A bokrosgomba legfontosabb jótékony összetevői a poliszacharidok. Ezen kívül kiemelkedő mennyiségben találhatóak benne béta-glükánok, amelyek rendkívül hatékony antioxidánsok. Az immunrendszert felerősítik, megkötik a szabad gyököket. A maitake gyógyhatásai sokrétűek: adaptogén gyógygomba, ami azt jelenti, hogy kiegyenlíti a szervezetünk működési zavarait. Javítja immunrendszerünk működését. A bokrosgomba fogyasztása a gombás-, a bakteriális- és a vírusos fertőzések ellen is bevethető, teljesen természetes megoldás. Az utóbbi évtizedek kutatásaiban a maitake előkelő helyet foglal el, ma a legjobban kutatott gyógygombák közé tartozik. PECSÉTVIASZ GOMBA A pecsétviasz gomba (Ganoderma, Reishi) története nyúlik vissza a legrégebbi időkig az összes gomba közül. A tradicionális ázsiai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik és több, mint 4000 éve használják az öregedés lassítására, a különböző belső szervek (szív, máj, tüdő, vese) problémáinak kezelésére, allergia tüneteinek enyhítésére, valamint általános erősítésre. A vese formájú, piros szinű, parafa állagú gomba élősködőként tenyészik a fák törzsén. A pecsétviasz gombában eddig több mint 130 triterpenoid vegyületet azonosítottak. Napjainkban rengeteg tudományos kutatás bizonyította be számos jótékony tulajdonságait. KÍNAI HERNYÓGOMBA A kínai hernyógomba Tibetben és Kína Tibettel határos tartományaiban, Nepálban és Butánban továbbá India északi részén őshonos. A természetes környezetében élősködő életmódot folytató Cordyceps nemzetség több mint 300 gombafajból áll. Az ősi kínai orvoslás több, mint ezer éve ismeri és alkalmazza a kínai hernyógombát. A cordiceps nem nevezhető klasszikus értelemben gyógynövénynek. Különcsége abban rejlik, hogy tulajdonképpen két különböző élőlényből áll. A gomba elszórt spóráit elfogyasztja a denevérlepke föld alatt élő hernyója. Ezután a gomba micéliuma a hernyó testében lévő tápanyagokat felhasználva, élősködőként építi fel saját szervezetét. A kutatók azt feltételezik, hogy ez a faji kettősség eredményezi a hernyógomba számos pozitív élettani hatását. A cordyceps az egyik leghatásosabb szer a szervezetünk energiaszintjének javítására és arra, hogy visszaszerezzük szellemi és fizikai képességeinket, ezért a felépülőben lévő betegek rendszeresen fogyasztják. Megtalálható benne az összes létfontosságú esszenciális aminosav, amiket a szervezet nem képes előállítani. A hernyógomba az ásványi anyagok tárháza, főként káliumot, nátriumot, vasat és rezet tartalmaz jelentősebb mennyiségben. Ám az egyik legfontosabb összetevője a béta-glükán. Kimutattak benne továbbá egy cordycepin elnevezésű hatóanyagot, amely antibiotikumként funkcionál. A kínai hernyógomba 1993-ban hívta fel magára a tudományos világ figyelmét. Ebben az évben a Németországban megrendezésre került Atlétikai Világbajnokságon a kínai sportolók 9 új világcsúcsot állítottak fel és mindannyian rendszeresen fogyasztottak kínai hernyógombát. Ezek után a kutatások elsősorban a hernyógomba teljesítményfokozó hatására koncentráltak. Egy ötven év felettiek körében végzett kutatás során naponta háromszor 333 mg hernyógombát kaptak a résztvevők 12 héten keresztül. Az eredmények meggyőzőek voltak, mind a légzésfunkciók, mind pedig az anyagcsere jelentősen javult a hernyógomba-kezelésben részesülő személyeknél a placebót kapó kontrollcsoporthoz képest. Más kutatások arra az eredményre jutottak, hogy erős fizikai igénybevétel esetén csökkenti a savasodást és jelentősen javítja a szervezet oxigénellátását, ezen kívül immunomoduláns hatásának köszönhetően javítja az immunrendszer általános állapotát, jótékony hatással van a szellemi és fizikai teljesítőképességre, mivel stimulálja az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, ami a sejtek egyik legfontosabb energiaforrása, az ATP szint növelése révén pedig csökkenti a fáradtság-érzést.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem