Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Vaníliás szelet recept:
Hozzávalók:
Elkészítése: Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Ízlés szerint megkenhetjük kedvenc krémünkkel, lekvárunkkal. Forgathatunk bele gyümölcsöket, csokoládét. Ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel.
Hozzávalók 5 darab muffinhoz:
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: |
1428 kJ |
341 kcal |
|
Zsír: |
2,5 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
67 g |
-Amelyből cukrok: |
0,5 g |
Rost: |
8,9 g |
Fehérje: |
9,3 g |
Só: |
0,03 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített
|
muffinban |
piskótában |
Energia: |
632 kJ |
619 Kj |
151 kcal |
148 kcal |
|
Zsír: |
1,1 g |
1 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,2 g |
0,2 g |
Szénhidrát: |
46 g |
45 g |
-Amelyből cukrok: |
0,2 g |
0,2 g |
-Amelyből poliolok: |
16 g |
16 g |
Rost: |
3,9 g |
3,9 g |
Fehérje: |
4 g |
4 g |
Só: |
0,01 g |
0,01 g |
A kisült, kész, a recept alapján elkészített muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 30 g
A kisült, kész, a recept alapján elkészített piskóta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 29 g
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)