Piactér / B

/ BIORGANIK BIO NÁDCUKOR VILÁGOS 1000 G

BIORGANIK BIO NÁDCUKOR VILÁGOS 1000 G

(0)
már 1 790 Ft-tól 2 eladónál


A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. A bio nádcukor feldolgozása során csak egyszer kristályosítják, tehát ez a legkevésbé finomított formája a nádcukornak (kivéve a nyers nádcukrot). A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára. Összetevők: nádcukor Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell). Jellemzők gluténmentes Igen vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen per 100 g kj 1700 kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 98 g ebből cukrok 98 g fehérje 0 g só 0 g

Bolt Ár


1 790 Ft
megnézem az eladónál


1 790 Ft
megnézem az eladónál

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. A bio nádcukor feldolgozása során csak egyszer kristályosítják, tehát ez a legkevésbé finomított formája a nádcukornak (kivéve a nyers nádcukrot). A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára. Összetevők: nádcukor Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell). Jellemzők gluténmentes Igen vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen per 100 g kj 1700 kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 98 g ebből cukrok 98 g fehérje 0 g só 0 g

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem