Gasztronómia - étel - ital / Alapvető élelmiszerek / Édesítőszer

/ BiOrganik bio barna lencse, 500 g

BiOrganik bio barna lencse, 500 g

()
már 0 Ft-tól eladónál


A többi hüvelyeshez hasonlóan a barna lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz. A hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és gázképződést a bennük található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a hatás csökkenthető, ha a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet frissel cseréljük ki. A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban különbözik más lencséktől, de például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös lencsének. A lencsét őrölt formában, lisztként is használják. Főzelékekhez kiváló sűrítőszer. Érdekesség, hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét fogyasztanak, hogy több pénzhez jussanak az új évben Felhasználás: A barna lencse fogyasztásának legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél sokkal több lehetőség rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék, szendvicskrém és saláta. A lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára áztassuk be. Főzési ideje még így is legalább 30-40 perc. Sót csak a főzés vége felé adjunk a lencséhez, mert megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól illik hozzá a mustár, babérlevél, oregánó, rozmaring, bazsalikom. Jellemzők vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1664 kJ kcal 398 kcal zsír 1,5 g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 74,2 g ebből cukrok 1,1 g fehérje 22 g só 0 g

Bolt Ár


1 350 Ft
megnézem az eladónál


1 350 Ft
megnézem az eladónál

A többi hüvelyeshez hasonlóan a barna lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz. A hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és gázképződést a bennük található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a hatás csökkenthető, ha a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet frissel cseréljük ki. A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban különbözik más lencséktől, de például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös lencsének. A lencsét őrölt formában, lisztként is használják. Főzelékekhez kiváló sűrítőszer. Érdekesség, hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét fogyasztanak, hogy több pénzhez jussanak az új évben Felhasználás: A barna lencse fogyasztásának legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél sokkal több lehetőség rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék, szendvicskrém és saláta. A lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára áztassuk be. Főzési ideje még így is legalább 30-40 perc. Sót csak a főzés vége felé adjunk a lencséhez, mert megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól illik hozzá a mustár, babérlevél, oregánó, rozmaring, bazsalikom. Jellemzők vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1664 kJ kcal 398 kcal zsír 1,5 g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 74,2 g ebből cukrok 1,1 g fehérje 22 g só 0 g

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem