Gasztronómia - étel - ital / Alapvető élelmiszerek / Cukor

/ BiOrganik bio aszalt datolya, 250 g

BiOrganik bio aszalt datolya, 250 g

(0)
már 1 339 Ft-tól 1 eladónál


Mit érdemes tudni róla? Bio Vegán Gluténemntes Bio magozott aszalt datolya Nemcsak finom, tápláló is Magas a fehérje és rosttartalma Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes Egy természetes desszert, ami még az emésztésnek is jót tesz Sokoldalúan felhasználható Fontos: Bár a termék gluténmentes a NÉBIH állásfoglalása szerint a termékeken a „Gluténmentes üzem” és egyéb pozitív megkülönböztető kifejezés nem használható, hanem azt kell feltüntetni, ha valami nem felel meg a feltételeknek. Érdekességek a datolyáról: A datolya a datolyapálma termése, amely a Köze-Kelet jellegzetes növénye. Már évezredekkel ezelőtt is ismerték, az élet fájának vagy áldott fának nevezték, hiszen nemcsak a termését fogyasztották, hanem más célokra is fel tudták használni a fa különböző részeit, például a leveléből különböző használati tárgyakat fontak. A fa gyümölcsét, a datolyát nyersen és szárított formában is régóta fogyasztják, mivel korán felismerték tápláló erejét, ráadásul kis mérete miatt könnyen magukkal tudták vinni a vándorló népek. A datolya energiatartalmát leginkább a cukor adja, de kis mennyiségben tartalmaz fehérjét is, zsírtartalma pedig elenyésző. Ezen kívül tartalmaz pár fontos vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot, valamint más gyümölcshöz képest elég jelentős mennyiségű rostot is A datolyában található rostok jó hatással vannak az emésztésre. Székrekedés esetén érdemes elrágcsálni pár szemet. Felhasználás: Az aszalt datolyát fogyaszthatjuk magában is, úgy is remek csemege. De sütéshez, főzéshez is felhasználhatjuk, alapanyaga lehet salátáknak élő- és főételeknek, szószoknak, nem csak desszerteknek. Számos közel-keleti étel elképzelhetetlen nélküle. Egy őszies, kavart saláta igazán különlegessé tehető pár szem datolyával. Ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket, adjunk hozzá egy kevés balzsamecetet, ami nagyon jól illik a datolya édességéhez. Datolyával készült desszertek esetében a gyümölcs édessége miatt csökkentsük a hozzáadott cukor mennyiségét. Néhány esetben a cukor teljesen elhagyható, mert a datolya önmagában is meg tudja adni a kívánt édes ízt. Így sokkal egészségesebb és alacsonyabb energiatartalmú fogások készíthetők. Összetevők: datolya Jellemzők gluténmentes Igen tartósítószer-mentes Igen vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 1275 kJ kcal 305 kcal zsír 0,5 g ebből telített zsírsavak 0,1 g szénhidrát 69 g ebből cukrok 69 g fehérje 2,5 g só 0,01 g

Bolt Ár


1 300 Ft
megnézem az eladónál


1 300 Ft
megnézem az eladónál


1 339 Ft
megnézem az eladónál

Mit érdemes tudni róla? Bio Vegán Gluténemntes Bio magozott aszalt datolya Nemcsak finom, tápláló is Magas a fehérje és rosttartalma Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes Egy természetes desszert, ami még az emésztésnek is jót tesz Sokoldalúan felhasználható Fontos: Bár a termék gluténmentes a NÉBIH állásfoglalása szerint a termékeken a „Gluténmentes üzem” és egyéb pozitív megkülönböztető kifejezés nem használható, hanem azt kell feltüntetni, ha valami nem felel meg a feltételeknek. Érdekességek a datolyáról: A datolya a datolyapálma termése, amely a Köze-Kelet jellegzetes növénye. Már évezredekkel ezelőtt is ismerték, az élet fájának vagy áldott fának nevezték, hiszen nemcsak a termését fogyasztották, hanem más célokra is fel tudták használni a fa különböző részeit, például a leveléből különböző használati tárgyakat fontak. A fa gyümölcsét, a datolyát nyersen és szárított formában is régóta fogyasztják, mivel korán felismerték tápláló erejét, ráadásul kis mérete miatt könnyen magukkal tudták vinni a vándorló népek. A datolya energiatartalmát leginkább a cukor adja, de kis mennyiségben tartalmaz fehérjét is, zsírtartalma pedig elenyésző. Ezen kívül tartalmaz pár fontos vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot, valamint más gyümölcshöz képest elég jelentős mennyiségű rostot is A datolyában található rostok jó hatással vannak az emésztésre. Székrekedés esetén érdemes elrágcsálni pár szemet. Felhasználás: Az aszalt datolyát fogyaszthatjuk magában is, úgy is remek csemege. De sütéshez, főzéshez is felhasználhatjuk, alapanyaga lehet salátáknak élő- és főételeknek, szószoknak, nem csak desszerteknek. Számos közel-keleti étel elképzelhetetlen nélküle. Egy őszies, kavart saláta igazán különlegessé tehető pár szem datolyával. Ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket, adjunk hozzá egy kevés balzsamecetet, ami nagyon jól illik a datolya édességéhez. Datolyával készült desszertek esetében a gyümölcs édessége miatt csökkentsük a hozzáadott cukor mennyiségét. Néhány esetben a cukor teljesen elhagyható, mert a datolya önmagában is meg tudja adni a kívánt édes ízt. Így sokkal egészségesebb és alacsonyabb energiatartalmú fogások készíthetők. Összetevők: datolya Jellemzők gluténmentes Igen tartósítószer-mentes Igen vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 1275 kJ kcal 305 kcal zsír 0,5 g ebből telített zsírsavak 0,1 g szénhidrát 69 g ebből cukrok 69 g fehérje 2,5 g só 0,01 g

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem