Gasztronómia - étel - ital / Alapvető élelmiszerek / Rizs

/ Biorganik bio agavészirup 1150 g

Biorganik bio agavészirup 1150 g

(0)
már 4 480 Ft-tól 2 eladónál


Összetevők agávé szirup Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01ellenőrizte Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Az agávészirup egy növényi nedvkoncentrátum, amit az agávé növényből nyernek ki. A növény főként trópusi és szubtrópusi területeken található meg. Tápanyagtartalom (100g-ban)Energiaérték 1292 kJ / 304 kcalFehérje 0gSzénhidrát 75gZsír 0,9gFelhasználása cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre. Jó tudni a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek. Természetes Igen Ajánlott fogyókúrázóknak, gyermekeknek Igen Vegán termék, ami sokkal egészségesebb, mint a fehér cukor Igen Használható ételekbe, italokba, nyersen és hőkezelve is Igen Ez nem más, mint az agavé szirup Az agávé a spárgafélékcsaládjában tartozik. Az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillákszigetvilágából származik. Mexikóban egyes források szerint már 9000 éve termesztik az agavét. Ma is használnak olyan recepteket, amelyekről azt állítják, hogy azok azaztékoktól származnak. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósoknak köszönhetően az agavé megjelent a mediterrán éghajlatú európai országokban is. Hazánkban csak az elmúlt évtizedben kapott szélesebb ismertséget. Az agavé tőlevélrózsás évelő. Levelei lándzsásak, szúrósak, különösen a hegyük tövisesen szúrós. Szárából csapolják le azt a koncentrált nedvet, amiből az agavé szirup készül. Préselés után hőkezelik, ezzel hidrolizálják a cukrot. Minél idősebb a növény, annál több nedvet ad. Ez a koncentrátum fruktózt és glükózt tartalmaz. 100 ml agavé szirupban 300 kalóriát találunk, de csak kis mennyiségre van szükség belőle, így ajánlják fogyókúrázóknak is. Glikémiás indexe 30 alatt van, így az alacsonyabb GI értékű élelmiszerek közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel, ezáltal nem emeli meg annyira az inzulin szintet. Íze édesebb, mint a kristálycukoré, így kevesebb is kell belőle, azonban hosszabb ideig tartó felszívódása miatt nem törnek ránk evési rohamok, ha éppen diéta alatt alkalmazzuk. Így a zsírpárnáktól is könnyebben is egészségesebben szabadulhatunk meg, mint ha mesterséges édesítőt, vagy kevés fehér cukros ételt fogyasztanánk. Míg a fehér cukor egyetlen értékes vitamint vagy ásványianyagot sem tartalmaz, az agavé szirupban vasat, kálciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot is találunk. Nem hiába, a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek. Íze is és színe is a mézhez hasonlítható. Rendkívül sokoldalúan használható édesítőszerről van szó, szirup lévén remekül oldódik. Mivel nincs kellemetlen utóíze, így italokhoz is adagolhatjuk. Sütésnél, főzésnél egyaránt alkalmazható. Hőre nem bomlik, így megőrzi édes ízét.

Bolt Ár


4 480 Ft
megnézem az eladónál


4 480 Ft
megnézem az eladónál

Összetevők agávé szirup Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01ellenőrizte Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Az agávészirup egy növényi nedvkoncentrátum, amit az agávé növényből nyernek ki. A növény főként trópusi és szubtrópusi területeken található meg. Tápanyagtartalom (100g-ban)Energiaérték 1292 kJ / 304 kcalFehérje 0gSzénhidrát 75gZsír 0,9gFelhasználása cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre. Jó tudni a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek. Természetes Igen Ajánlott fogyókúrázóknak, gyermekeknek Igen Vegán termék, ami sokkal egészségesebb, mint a fehér cukor Igen Használható ételekbe, italokba, nyersen és hőkezelve is Igen Ez nem más, mint az agavé szirup Az agávé a spárgafélékcsaládjában tartozik. Az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillákszigetvilágából származik. Mexikóban egyes források szerint már 9000 éve termesztik az agavét. Ma is használnak olyan recepteket, amelyekről azt állítják, hogy azok azaztékoktól származnak. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósoknak köszönhetően az agavé megjelent a mediterrán éghajlatú európai országokban is. Hazánkban csak az elmúlt évtizedben kapott szélesebb ismertséget. Az agavé tőlevélrózsás évelő. Levelei lándzsásak, szúrósak, különösen a hegyük tövisesen szúrós. Szárából csapolják le azt a koncentrált nedvet, amiből az agavé szirup készül. Préselés után hőkezelik, ezzel hidrolizálják a cukrot. Minél idősebb a növény, annál több nedvet ad. Ez a koncentrátum fruktózt és glükózt tartalmaz. 100 ml agavé szirupban 300 kalóriát találunk, de csak kis mennyiségre van szükség belőle, így ajánlják fogyókúrázóknak is. Glikémiás indexe 30 alatt van, így az alacsonyabb GI értékű élelmiszerek közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel, ezáltal nem emeli meg annyira az inzulin szintet. Íze édesebb, mint a kristálycukoré, így kevesebb is kell belőle, azonban hosszabb ideig tartó felszívódása miatt nem törnek ránk evési rohamok, ha éppen diéta alatt alkalmazzuk. Így a zsírpárnáktól is könnyebben is egészségesebben szabadulhatunk meg, mint ha mesterséges édesítőt, vagy kevés fehér cukros ételt fogyasztanánk. Míg a fehér cukor egyetlen értékes vitamint vagy ásványianyagot sem tartalmaz, az agavé szirupban vasat, kálciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot is találunk. Nem hiába, a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek. Íze is és színe is a mézhez hasonlítható. Rendkívül sokoldalúan használható édesítőszerről van szó, szirup lévén remekül oldódik. Mivel nincs kellemetlen utóíze, így italokhoz is adagolhatjuk. Sütésnél, főzésnél egyaránt alkalmazható. Hőre nem bomlik, így megőrzi édes ízét.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem