Piactér / B

/ Biopont bio teljes kiőrlésű rozsliszt 1000 g

Biopont bio teljes kiőrlésű rozsliszt 1000 g

(0)
már 500 Ft-tól 2 eladónál


Biopont bio teljes kiőrlésű rozsliszt 1000 g RL-190, teljes kiőrlés... Rozskenyér vagy rozsos kenyér? Mi is a különbség?...Hogyan használjam? Benned is sok a bizonytalanság? Íme a válaszok! A liszt kódjában az RL a rozslisztet jelöli. A különbség a rozs, illetve a rozsos kenyér között pedig a felhasznált rozsliszt mennyiségében rejlik. Ha 40% fölött van, akkor beszélünk rozskenyérről, míg 15-40% között rozsos kenyérről. Miért is jó a rozs? Miért válaszd a teljes kiőrlésű változatot? A rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak. Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1.410 kJ / 333.0 Kcal Zsír: 1.6 g amelyből telített zsírsavak: 0.4 g Szénhidrát: 65.0 g amelyből cukrok: 5.2 g Só: 0.03 g Fehérje: 11.0 g Összetevők: teljesőrlésű rozsliszt*. *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz és hűvős helyen tárolandó! Allergénfigyelmeztetés! Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat.

Bolt Ár


500 Ft
megnézem az eladónál


500 Ft
megnézem az eladónál

Biopont bio teljes kiőrlésű rozsliszt 1000 g RL-190, teljes kiőrlés... Rozskenyér vagy rozsos kenyér? Mi is a különbség?...Hogyan használjam? Benned is sok a bizonytalanság? Íme a válaszok! A liszt kódjában az RL a rozslisztet jelöli. A különbség a rozs, illetve a rozsos kenyér között pedig a felhasznált rozsliszt mennyiségében rejlik. Ha 40% fölött van, akkor beszélünk rozskenyérről, míg 15-40% között rozsos kenyérről. Miért is jó a rozs? Miért válaszd a teljes kiőrlésű változatot? A rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak. Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1.410 kJ / 333.0 Kcal Zsír: 1.6 g amelyből telített zsírsavak: 0.4 g Szénhidrát: 65.0 g amelyből cukrok: 5.2 g Só: 0.03 g Fehérje: 11.0 g Összetevők: teljesőrlésű rozsliszt*. *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz és hűvős helyen tárolandó! Allergénfigyelmeztetés! Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem