Biopont bio teljes kiőrlésű rozsliszt 1000 g RL-190, teljes kiőrlés... Rozskenyér vagy rozsos kenyér? Mi is a különbség?...Hogyan használjam? Benned is sok a bizonytalanság? Íme a válaszok! A liszt kódjában az RL a rozslisztet jelöli. A különbség a rozs, illetve a rozsos kenyér között pedig a felhasznált rozsliszt mennyiségében rejlik. Ha 40% fölött van, akkor beszélünk rozskenyérről, míg 15-40% között rozsos kenyérről. Miért is jó a rozs? Miért válaszd a teljes kiőrlésű változatot? A rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak. Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1.410 kJ / 333.0 Kcal Zsír: 1.6 g amelyből telített zsírsavak: 0.4 g Szénhidrát: 65.0 g amelyből cukrok: 5.2 g Só: 0.03 g Fehérje: 11.0 g Összetevők: teljesőrlésű rozsliszt*. *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz és hűvős helyen tárolandó! Allergénfigyelmeztetés! Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat.