Piactér / B

/ BIOGOMBA Bio Süngomba őrlemény 40 g

BIOGOMBA Bio Süngomba őrlemény 40 g

(0)
már 4 120 Ft-tól 2 eladónál


A Biogomba Bio Süngomba őrlemény emésztés és idegrendszer támogató természetes összetevőkkel, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!

A Biogomba őrlemények a gomba termőtestét és spóráját egyaránt tartalmazzák!

Süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.

A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba jótékony hatását ezen betegségnél.

Süngomba és az idegrendszer

A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.

Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.

Süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és  szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.

Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

Süngomba és a daganatok

Az utóbbi két évben több tudományos cikk is napvilágot látott, melyekben a süngomba daganatellenes hatásáról írnak, mely eddig kevésbé volt ismert.
Japán kutatók szerint a süngomba kettős mechanizmussal is hat:

  • egyrészt a süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztetik,
  • másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. fenolokat, zsírsavakat), melyeknek kemoterápiás hatása van, és közvetlenül a daganatos sejtekre hatnak.

Alkalmazási javaslat:

Forrázat készítése: fél mokkáskanálnyi gombaport kávéscsészébe rakunk, majd kb. 0,5-1 dl mennyiségű forrásban lévő vízzel leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Napjában legalább kétszer érdemes így fogyasztani. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, mézzel, vagy felönthetjük zöldséglével, gyümölcslével is.

Ételekbe (pl. joghurt, kefir, túró) belekeverve is fogyasztható.

Vevői kérdések:

1.  A forró folyadék nem teszi tönkre a gombában lévő hatóanyagokat?
A gombában lévő hatóanyagok nem érzékenyek a magas hőmérsékletre. Sőt a forró közeg segíti a szervezetünknek a hasznosítás folyamatát.

2.   Evés előtt, vagy evés után fogyasszam?
Alapvetően nincs jelentősége. Amennyiben a gomba fogyasztása során érzékeny hasi panaszokat észlel, akkor étkezés közben, vagy utána fogyassza az őrleményt.

3.  Mennyit fogyasszak a gomba őrleményből? Csapott, vagy púpos kávéskanál az adag?

Mivel természetes anyagról beszélünk, így nem lényeges a milligramm pontosságú adagolás.

Természetes összetevők, természetes formában!

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó 100% őrölt süngomba.

Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Tápérték 100 g termékben: Energia 645 KJ, 155 Kcal; Zsír 9,2g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g); Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7g); Fehérje 14,2 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

Bolt Ár


4 120 Ft
megnézem az eladónál


4 120 Ft
megnézem az eladónál

A Biogomba Bio Süngomba őrlemény emésztés és idegrendszer támogató természetes összetevőkkel, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!

A Biogomba őrlemények a gomba termőtestét és spóráját egyaránt tartalmazzák!

Süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.

A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba jótékony hatását ezen betegségnél.

Süngomba és az idegrendszer

A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.

Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.

Süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és  szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.

Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

Süngomba és a daganatok

Az utóbbi két évben több tudományos cikk is napvilágot látott, melyekben a süngomba daganatellenes hatásáról írnak, mely eddig kevésbé volt ismert.
Japán kutatók szerint a süngomba kettős mechanizmussal is hat:

  • egyrészt a süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztetik,
  • másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. fenolokat, zsírsavakat), melyeknek kemoterápiás hatása van, és közvetlenül a daganatos sejtekre hatnak.

Alkalmazási javaslat:

Forrázat készítése: fél mokkáskanálnyi gombaport kávéscsészébe rakunk, majd kb. 0,5-1 dl mennyiségű forrásban lévő vízzel leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Napjában legalább kétszer érdemes így fogyasztani. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, mézzel, vagy felönthetjük zöldséglével, gyümölcslével is.

Ételekbe (pl. joghurt, kefir, túró) belekeverve is fogyasztható.

Vevői kérdések:

1.  A forró folyadék nem teszi tönkre a gombában lévő hatóanyagokat?
A gombában lévő hatóanyagok nem érzékenyek a magas hőmérsékletre. Sőt a forró közeg segíti a szervezetünknek a hasznosítás folyamatát.

2.   Evés előtt, vagy evés után fogyasszam?
Alapvetően nincs jelentősége. Amennyiben a gomba fogyasztása során érzékeny hasi panaszokat észlel, akkor étkezés közben, vagy utána fogyassza az őrleményt.

3.  Mennyit fogyasszak a gomba őrleményből? Csapott, vagy púpos kávéskanál az adag?

Mivel természetes anyagról beszélünk, így nem lényeges a milligramm pontosságú adagolás.

Természetes összetevők, természetes formában!

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó 100% őrölt süngomba.

Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Tápérték 100 g termékben: Energia 645 KJ, 155 Kcal; Zsír 9,2g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g); Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7g); Fehérje 14,2 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem