Piactér / B

/ Bio-Karotin+E

Bio-Karotin+E

(0)
már 2 990 Ft-tól 1 eladónál


A béta-karotin azon vegyületek csoportjába tartozik, melyek a piros és sárga növények színezőanyagai. A béta-karotin az az összetevő, melynek többek között a sárgarépa narancs színét köszönheti. A béta-karotin egy provitamin, mely A vitaminná alakul át, de mindíg csak olyan mennyiségben, amennyire szervezetünknek szüksége van. A világ néhány részén, a béta-karotin a fő forrása az A vitaminnak. Az A vitamin hozzájárul a normális sejtosztódáshoz, és szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Béta-karotin és A vitamin A béta-karotin az A vitamin kiváló növényi forrása. Zsírban oldódik, ezért jobban felszívódik, ha valamilyen zsírral együtt juttatjuk be a szervezetükbe. Amikor a béta-karotin A vitaminná alalkul, hozzájárul a normális egészséges bőr és nyálkahártya fenntartásához. Szintén nagyon fontos a normális sejtosztódáshoz és az immunrendszer működéséhez. Sőt, segít fenntartani a normális látást is. A táplálékkal és étrend-kiegészítőkkel bevitt nagy mennyiségű béta-karotin ( 30mg vagy annál több) bőrünket ártalmatlan sárgás színűvé változtathatja, melyet egyesek vonzónak találnak. Ez a szín a béta-karotin bőrben való felhalmozódásának a következménye, főként a kezeken és lábakon. Ez a szín hamar eltűnik, amint csökken a béta-karotin bevitele a szervezetünkbe. Béta-karotin és a dohányosok A dohányosoknak kerülniük kell a béta-karotin tartalmú étrend-kiegészítők szedését. Ez az óvatosság egy tanulmányon alapul, mely azt mutatta ki, hogy a nagy mennyiségű béta-karotin szedése erős dohányosok esetén növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy a béta-karotin káros lehet a nemdohányzóknak. Ezen kívül nem kell amiatt aggódni, hogy túl sok A vitaminhoz jutunk a béta-karotinból, mivel szervezetünk azonnal leállítja a termelést, amint a raktárak telítődtek. Jó béta-karotin források A béta karotin a természetben is számos élelmiszerben megtalálható, néhány legjobb forrása: zöldségek brokkoli sárgarépa kaliforniai paprika sárgabarack sütőtök A zöldségek béta-karotin tartalmát nagyon sok tényező befolyásolhatja, például az, hogy milyen talajban termesztik, a műtrágyától, széltől, időjárási körülményektől, és a termés utókezelésétől.

Bolt Ár


2 990 Ft
megnézem az eladónál

A béta-karotin azon vegyületek csoportjába tartozik, melyek a piros és sárga növények színezőanyagai. A béta-karotin az az összetevő, melynek többek között a sárgarépa narancs színét köszönheti. A béta-karotin egy provitamin, mely A vitaminná alakul át, de mindíg csak olyan mennyiségben, amennyire szervezetünknek szüksége van. A világ néhány részén, a béta-karotin a fő forrása az A vitaminnak. Az A vitamin hozzájárul a normális sejtosztódáshoz, és szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Béta-karotin és A vitamin A béta-karotin az A vitamin kiváló növényi forrása. Zsírban oldódik, ezért jobban felszívódik, ha valamilyen zsírral együtt juttatjuk be a szervezetükbe. Amikor a béta-karotin A vitaminná alalkul, hozzájárul a normális egészséges bőr és nyálkahártya fenntartásához. Szintén nagyon fontos a normális sejtosztódáshoz és az immunrendszer működéséhez. Sőt, segít fenntartani a normális látást is. A táplálékkal és étrend-kiegészítőkkel bevitt nagy mennyiségű béta-karotin ( 30mg vagy annál több) bőrünket ártalmatlan sárgás színűvé változtathatja, melyet egyesek vonzónak találnak. Ez a szín a béta-karotin bőrben való felhalmozódásának a következménye, főként a kezeken és lábakon. Ez a szín hamar eltűnik, amint csökken a béta-karotin bevitele a szervezetünkbe. Béta-karotin és a dohányosok A dohányosoknak kerülniük kell a béta-karotin tartalmú étrend-kiegészítők szedését. Ez az óvatosság egy tanulmányon alapul, mely azt mutatta ki, hogy a nagy mennyiségű béta-karotin szedése erős dohányosok esetén növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy a béta-karotin káros lehet a nemdohányzóknak. Ezen kívül nem kell amiatt aggódni, hogy túl sok A vitaminhoz jutunk a béta-karotinból, mivel szervezetünk azonnal leállítja a termelést, amint a raktárak telítődtek. Jó béta-karotin források A béta karotin a természetben is számos élelmiszerben megtalálható, néhány legjobb forrása: zöldségek brokkoli sárgarépa kaliforniai paprika sárgabarack sütőtök A zöldségek béta-karotin tartalmát nagyon sok tényező befolyásolhatja, például az, hogy milyen talajban termesztik, a műtrágyától, széltől, időjárási körülményektől, és a termés utókezelésétől.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem