Gasztronómia - étel - ital / Ásványvizek és üdítőitalok / Ice tea

/ Szafi Reform Japán Matcha zöldteapor, 50 g

Szafi Reform Japán Matcha zöldteapor, 50 g

()
már 0 Ft-tól eladónál


Mi a Matcha tea? A Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával. Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. A Matcha tea elkészítése Hidegen: A teát vízzel keverjük (2 dl – 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha tea mindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget használjunk. Melegen: A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk tejjel. További információk Mi készíthető a Matcha teából? A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is előszeretettel használják. A Matcha tea színe A Matcha egy 100 %-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld szín. A Matcha tea minősége Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: Íz : A jó minőségű Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. Szín: A minőségi Matcha smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge minőségnél jelentősen változik az íze is. Összetétel: 100% japán matcha tea (Camellia sinensis) ...

Bolt Ár


3 900 Ft
megnézem az eladónál


3 900 Ft
megnézem az eladónál

Mi a Matcha tea? A Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával. Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. A Matcha tea elkészítése Hidegen: A teát vízzel keverjük (2 dl – 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha tea mindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget használjunk. Melegen: A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk tejjel. További információk Mi készíthető a Matcha teából? A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is előszeretettel használják. A Matcha tea színe A Matcha egy 100 %-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld szín. A Matcha tea minősége Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: Íz : A jó minőségű Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. Szín: A minőségi Matcha smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge minőségnél jelentősen változik az íze is. Összetétel: 100% japán matcha tea (Camellia sinensis) ...

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem