Gasztronómia - étel - ital / Sütés, főzés kellékek / Fűszer

/ Sonnentor bio fahéj őrölt 40 g

Sonnentor bio fahéj őrölt 40 g

(0)
már 1 600 Ft-tól 2 eladónál


Bio Ceyloni őrölt fahéj 40 g, Sonnentor Fűszerként hazánkban két féle fahéjjal találkozhatunk, az egyik a kínai fahéjfa (Cinnamomum cassia, C. aromaticum), a másik a drágább, ceyloni fahéjfa (Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum). A két fából származó fűszerek tulajdonságai eltérnek egymástól - illatukban, - kéregdarabok vastagságában, míg a ceyloni 0,2-0,8 mm vastagságú, addig a a kínai 1-3 mm vastagságú. - kumarin* tartalomban. A kínai fahéjfa kérge 0,1-0,44% kumarint tartalmaz, a ceyloniban csak nyomokban fordul elő ez a vegyület. Kumarin: olyan vegyület, mely hatással van a véralvadásra és a máj működésére. Európában több ország élelmiszerbiztonsági hivatala maximálta az egyes élelmiszerfajták kumarintartalmát. Napi 2 g 0,3%-os kumarintartalmú Cinnamomi cassiae cortex fogyasztásával egy 60 kg-os ember éppen eléri a 0,1 mg/ttkg-os javasolt maximális bevitelt.(forrás:Gyógyszerészet, 2008. október) Fahéj-aldehid és eugenol a fahéj illóolajai, melyek serkentően hatnak a vérkeringésre, az emésztésre, valamint antibakteriális és gombaölő hatással rendelkeznek. Már Hippokratész is alkalmazta a fahéjat gyomorgyógyszerként) A fahéjas melegborogatás segít ízületi gyulladások, sportsérülések és reumatikus panaszok esetén.

Bolt Ár


1 600 Ft
megnézem az eladónál


1 600 Ft
megnézem az eladónál

Bio Ceyloni őrölt fahéj 40 g, Sonnentor Fűszerként hazánkban két féle fahéjjal találkozhatunk, az egyik a kínai fahéjfa (Cinnamomum cassia, C. aromaticum), a másik a drágább, ceyloni fahéjfa (Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum). A két fából származó fűszerek tulajdonságai eltérnek egymástól - illatukban, - kéregdarabok vastagságában, míg a ceyloni 0,2-0,8 mm vastagságú, addig a a kínai 1-3 mm vastagságú. - kumarin* tartalomban. A kínai fahéjfa kérge 0,1-0,44% kumarint tartalmaz, a ceyloniban csak nyomokban fordul elő ez a vegyület. Kumarin: olyan vegyület, mely hatással van a véralvadásra és a máj működésére. Európában több ország élelmiszerbiztonsági hivatala maximálta az egyes élelmiszerfajták kumarintartalmát. Napi 2 g 0,3%-os kumarintartalmú Cinnamomi cassiae cortex fogyasztásával egy 60 kg-os ember éppen eléri a 0,1 mg/ttkg-os javasolt maximális bevitelt.(forrás:Gyógyszerészet, 2008. október) Fahéj-aldehid és eugenol a fahéj illóolajai, melyek serkentően hatnak a vérkeringésre, az emésztésre, valamint antibakteriális és gombaölő hatással rendelkeznek. Már Hippokratész is alkalmazta a fahéjat gyomorgyógyszerként) A fahéjas melegborogatás segít ízületi gyulladások, sportsérülések és reumatikus panaszok esetén.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem