Piactér / H

/ HAAS NATURAL Instant Élesztő 7 g

HAAS NATURAL Instant Élesztő 7 g

(0)
már 150 Ft-tól 2 eladónál


A HAAS Natural Instant Élesztő 1 kg liszthez elegendő. Kiválóan helyettesíti a friss élesztőt. Kenyér- és péksüteményekhez, illetve palacsintatésztához is felhasználható. Gluténmentes.

Az instant élesztő a modern konyha egyik legnépszerűbb vívmánya. Sokáig eláll, kis helyet foglal a polcon, kiválóan használható kelt tésztákhoz és helyettesíthető vele a friss élesztő.

Tippek a tökéletes kelt tészta elkészítéséhez:

A lisztet szitáljuk át majd ezután alaposan keverjük össze a Haas Natural Instant élesztővel. Ez azért fontos, mert a szitálás során több levegő kerül a lisztbe, könnyebben, jobban keveredik össze az instant élesztővel, így a tészta lazább szerkezetű lesz.Figyeljünk rá, hogy az instant élesztő használatakor kicsit több folyadékot kell használnunk. Egy kilogramm liszt esetében 0,5-0,6 dl langyos tejjel vagy vízzel többet mérjünk a tésztához.

Palacsinta tészta készítéséhez is használjunk Haas Natural Instant élesztőt, így a kisült tésztánk sokkal könnyebb, lazább szerkezetű lesz. 30 dkg liszthez egy mokkáskanál instant élesztőt tegyünk. A Haas Natural Instant élesztővel készült palacsintához egy receptet is ajánlunk, melyet ide kattintva érhettek el.

A kenyér és péksütemény akkor jó, ha ropogós és könnyű. Vigyázzunk, hogy az instant élesztőt soha ne adagoljuk túl, tartsuk be a receptben megadott adagolását, mert a tészta először túlságosan felfújódik, majd összeesik.
A kész kelt tésztát le lehet fagyasztani. Felengedés után bátran formázható és ízlés szerint készíthetünk belőle lekváros buktát, mákos, almás vagy túrós batyut, kakaós és fahéjas csigát. A már megformázott de még ki nem sütött péksüteményt is fagyaszthatjuk, sütőpapírral bevont tálcán. Természetesen ez nagyon sok helyet foglal a mélyhűtőben, így a már megfagyott kis péksüteményeket zacskóban is tárolhatjuk.Ha friss péksüteményt szeretne reggelizni, előző este vegye ki a fagyasztóból, rakja tepsire, és tegye át egy normál hűtőszekrénybe, így reggel tökéletes állagú lesz a tészta, sütéskor nem szárad ki. Ekkor először 5 percig közepes hőmérsékleten süssük, majd utána állítsuk a sütőt magasabb hőfokra. (190C, légkeveréses sütőben 175C).

Felhasználási javaslat: Egy tasak Haas Natural Instant élesztő 1 kg liszthez elegendő.

Energiaérték: 1715 kJ (410 kcal)/100 g

Összetevők: saccharomyces cerevisiae / szárított élesztő, emulgeálószer (E 472c)

Bolt Ár


150 Ft
megnézem az eladónál


150 Ft
megnézem az eladónál

A HAAS Natural Instant Élesztő 1 kg liszthez elegendő. Kiválóan helyettesíti a friss élesztőt. Kenyér- és péksüteményekhez, illetve palacsintatésztához is felhasználható. Gluténmentes.

Az instant élesztő a modern konyha egyik legnépszerűbb vívmánya. Sokáig eláll, kis helyet foglal a polcon, kiválóan használható kelt tésztákhoz és helyettesíthető vele a friss élesztő.

Tippek a tökéletes kelt tészta elkészítéséhez:

A lisztet szitáljuk át majd ezután alaposan keverjük össze a Haas Natural Instant élesztővel. Ez azért fontos, mert a szitálás során több levegő kerül a lisztbe, könnyebben, jobban keveredik össze az instant élesztővel, így a tészta lazább szerkezetű lesz.Figyeljünk rá, hogy az instant élesztő használatakor kicsit több folyadékot kell használnunk. Egy kilogramm liszt esetében 0,5-0,6 dl langyos tejjel vagy vízzel többet mérjünk a tésztához.

Palacsinta tészta készítéséhez is használjunk Haas Natural Instant élesztőt, így a kisült tésztánk sokkal könnyebb, lazább szerkezetű lesz. 30 dkg liszthez egy mokkáskanál instant élesztőt tegyünk. A Haas Natural Instant élesztővel készült palacsintához egy receptet is ajánlunk, melyet ide kattintva érhettek el.

A kenyér és péksütemény akkor jó, ha ropogós és könnyű. Vigyázzunk, hogy az instant élesztőt soha ne adagoljuk túl, tartsuk be a receptben megadott adagolását, mert a tészta először túlságosan felfújódik, majd összeesik.
A kész kelt tésztát le lehet fagyasztani. Felengedés után bátran formázható és ízlés szerint készíthetünk belőle lekváros buktát, mákos, almás vagy túrós batyut, kakaós és fahéjas csigát. A már megformázott de még ki nem sütött péksüteményt is fagyaszthatjuk, sütőpapírral bevont tálcán. Természetesen ez nagyon sok helyet foglal a mélyhűtőben, így a már megfagyott kis péksüteményeket zacskóban is tárolhatjuk.Ha friss péksüteményt szeretne reggelizni, előző este vegye ki a fagyasztóból, rakja tepsire, és tegye át egy normál hűtőszekrénybe, így reggel tökéletes állagú lesz a tészta, sütéskor nem szárad ki. Ekkor először 5 percig közepes hőmérsékleten süssük, majd utána állítsuk a sütőt magasabb hőfokra. (190C, légkeveréses sütőben 175C).

Felhasználási javaslat: Egy tasak Haas Natural Instant élesztő 1 kg liszthez elegendő.

Energiaérték: 1715 kJ (410 kcal)/100 g

Összetevők: saccharomyces cerevisiae / szárított élesztő, emulgeálószer (E 472c)

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem