Gasztronómia - étel - ital / Alapvető élelmiszerek /

/ GREENMARK Bio Őrölt fahéj 50 g

GREENMARK Bio Őrölt fahéj 50 g

(0)
már 1 119 Ft-tól 1 eladónál


Fahéj – a vércukorszint stabilizálására Bár ebben nincs teljes szakmai egyetértés, bizonyos kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy 2 típusú diabétesz esetén, napi egy teáskanálnyi fahéjnak megfelelő fahéjkapszula adagolásával kontrollálható a vércukorszint, mivel a fahéj megakadályozza az étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedését. Ezt az ősi fűszert már a biblia is említi és kr. E. 3000 évvel már ismerték, drágább volt az aranynál és egyiptomban balzsamozásra is használták. Termesztése Srí lanka, burma, india. E 3 ország ahol őshonos, de dél-amerikában is már nagyon rég óta termesztik. Valójában a babérfélék családjába tartozik, mint örökzöld. A gyorsabb betakarítás miatt alacsonyabb bokrok formájában termesztik. Ültetés után 3 év elteltével esős időben takarítják be, így könnyebb ugyanis a kérget hántolni. A hámozás és lazítás után kiemelik a belső kérget és megkezdik a szárítását. A kéregből naponta tekernek csinos csövecskéket. Aroma és zamat A fahéj bukéja, szívderítően egzotikus és illatos, a zamat édes és meleg. Greenmarkosok alátámasztják. Konyhai felhasználása Világszerte számtalan ételhez használják. A rudakat egészben teszik sütőtálba sültekhez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz, puncsokhoz, gyümölcsszirupokhoz. Közép-amerikában a forró csokit ízesítik vele. A különböző süteményekhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használnak. Orvosi és más felhasználása Stimuláló, vérzéselállító, szélhajtó szer, de használják hasmenés és hányinger ellen. Szülő nőknek nyugtatóként is adják. Parfümgyártás alapanyaga. Masszázs- és illóolajokban gyakorta előfordul. Tárolása Légmentesen záró edényben kell tárolni, hűvös, sötét szekrényben. Inkább többször vegyünk kevesebb mennyiséget a legjobb íz érdekében. Főzési tippek Forralt borhoz 1-2 fahéj rudat tegyünk. Előkészített őszibarackot, nektarint, körtét vagy almát hintsük meg fahéjas cukorral és grillezzük, míg aranysárga nem lesz, tálaljuk melegen, de hideg tejszínhabbal. A friss, forró kávét keverjük meg fahéjrúddal, vagy a habos kávén a tejszínhabot hintsük meg őrölt fahéjjal, üzletvezetőknek „jobbkezük” biztosan szívesen elkészíti. A fahéj jótékony hatásai csökkenti a vércukor szintet segíti az emésztést erős antioxidáns szépíti a bőrt elősegíti a fogyást csökkenti a koleszterin szintet felveszi a harcot a gombás fertőzések ellen ízületi gyulladások ellen is hatásos enyhe fájdalomcsökkentő hatású késlelteti az öregedést Összetevők: fahéj* 100% (ceylon) Jellemzők laktózmentes Igen tejmentes Igen gluténmentes Nem tartósítószer-mentes Igen tojásmentes Igen pálmaolajmentes Igen GMO-mentes Igen vegán Igen paleo Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes Igen kéndioxid-szulfit Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen zellertől mentes Igen csillagfürttől mentes Igen méztől mentes Igen szójamentes Igen

Bolt Ár


1 119 Ft
megnézem az eladónál


1 190 Ft
megnézem az eladónál


1 190 Ft
megnézem az eladónál


1 190 Ft
megnézem az eladónál

Fahéj – a vércukorszint stabilizálására Bár ebben nincs teljes szakmai egyetértés, bizonyos kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy 2 típusú diabétesz esetén, napi egy teáskanálnyi fahéjnak megfelelő fahéjkapszula adagolásával kontrollálható a vércukorszint, mivel a fahéj megakadályozza az étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedését. Ezt az ősi fűszert már a biblia is említi és kr. E. 3000 évvel már ismerték, drágább volt az aranynál és egyiptomban balzsamozásra is használták. Termesztése Srí lanka, burma, india. E 3 ország ahol őshonos, de dél-amerikában is már nagyon rég óta termesztik. Valójában a babérfélék családjába tartozik, mint örökzöld. A gyorsabb betakarítás miatt alacsonyabb bokrok formájában termesztik. Ültetés után 3 év elteltével esős időben takarítják be, így könnyebb ugyanis a kérget hántolni. A hámozás és lazítás után kiemelik a belső kérget és megkezdik a szárítását. A kéregből naponta tekernek csinos csövecskéket. Aroma és zamat A fahéj bukéja, szívderítően egzotikus és illatos, a zamat édes és meleg. Greenmarkosok alátámasztják. Konyhai felhasználása Világszerte számtalan ételhez használják. A rudakat egészben teszik sütőtálba sültekhez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz, puncsokhoz, gyümölcsszirupokhoz. Közép-amerikában a forró csokit ízesítik vele. A különböző süteményekhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használnak. Orvosi és más felhasználása Stimuláló, vérzéselállító, szélhajtó szer, de használják hasmenés és hányinger ellen. Szülő nőknek nyugtatóként is adják. Parfümgyártás alapanyaga. Masszázs- és illóolajokban gyakorta előfordul. Tárolása Légmentesen záró edényben kell tárolni, hűvös, sötét szekrényben. Inkább többször vegyünk kevesebb mennyiséget a legjobb íz érdekében. Főzési tippek Forralt borhoz 1-2 fahéj rudat tegyünk. Előkészített őszibarackot, nektarint, körtét vagy almát hintsük meg fahéjas cukorral és grillezzük, míg aranysárga nem lesz, tálaljuk melegen, de hideg tejszínhabbal. A friss, forró kávét keverjük meg fahéjrúddal, vagy a habos kávén a tejszínhabot hintsük meg őrölt fahéjjal, üzletvezetőknek „jobbkezük” biztosan szívesen elkészíti. A fahéj jótékony hatásai csökkenti a vércukor szintet segíti az emésztést erős antioxidáns szépíti a bőrt elősegíti a fogyást csökkenti a koleszterin szintet felveszi a harcot a gombás fertőzések ellen ízületi gyulladások ellen is hatásos enyhe fájdalomcsökkentő hatású késlelteti az öregedést Összetevők: fahéj* 100% (ceylon) Jellemzők laktózmentes Igen tejmentes Igen gluténmentes Nem tartósítószer-mentes Igen tojásmentes Igen pálmaolajmentes Igen GMO-mentes Igen vegán Igen paleo Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes Igen kéndioxid-szulfit Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen zellertől mentes Igen csillagfürttől mentes Igen méztől mentes Igen szójamentes Igen

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem