Kategória nélkül

/ Formix fondant massza 1 kg

Formix fondant massza 1 kg

(0)
már 3 066 Ft-tól 1 eladónál


A Formix fondant massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!

A fondant massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak. Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér Formix fondant masszát. Könnyen formázható, így kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!

Amellett, hogy ez a jó minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható, nem ragad és nem szakad, rugalmas, az íze is nagyon finom.

Gluténmentes és csak természetes anyagokat tartalmaz.

1 kg Formix tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát.

A Formix tortaburkoló massza színezése: A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni. Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.

Fondant massza használata tortaburkoláshoz:

  1. Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel. A Formix fondant tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
  2. Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta.
  4. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
  5. A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
  6. A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk a kinyújtott fondant masszát.
  7. A lenyúló részeket levágjuk.

A fondant massza tárolása: A megmaradt Formix fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod.

Ügyelni kell arra, hogy légmentesen zárd vissza a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Szoba-hőmérsékleten tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.

Bolt Ár


3 066 Ft
megnézem az eladónál

A Formix fondant massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!

A fondant massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak. Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér Formix fondant masszát. Könnyen formázható, így kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!

Amellett, hogy ez a jó minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható, nem ragad és nem szakad, rugalmas, az íze is nagyon finom.

Gluténmentes és csak természetes anyagokat tartalmaz.

1 kg Formix tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát.

A Formix tortaburkoló massza színezése: A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni. Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.

Fondant massza használata tortaburkoláshoz:

  1. Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel. A Formix fondant tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
  2. Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta.
  4. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
  5. A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
  6. A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk a kinyújtott fondant masszát.
  7. A lenyúló részeket levágjuk.

A fondant massza tárolása: A megmaradt Formix fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod.

Ügyelni kell arra, hogy légmentesen zárd vissza a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Szoba-hőmérsékleten tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem