Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 5 db fánkhoz:
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset. Bő, forró kókuszolajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig. Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Hozzávalók 1 darab lángoshoz:
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél centi vastagságú körre és süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: |
1413 Kj |
339 kcal |
|
Zsír: |
2,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
65 g |
-Amelyből cukrok: |
0,5 g |
Rost: |
11 g |
Fehérje: |
9 g |
Só: |
0,05 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos tápértéke: |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke: |
Energia: |
1334 Kj |
1626 Kj |
322 kcal |
393 kcal |
|
Zsír: |
18 g |
26 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
15 g |
23 g |
Szénhidrát: |
42 g |
33 g |
-Amelyből cukrok: |
0,3 g |
0,3 g |
-Amelyből poliolok: |
9,2 g |
0 g |
Rost: |
5,5 g |
5,6 g |
Fehérje: |
4,5 g |
4,6 g |
Só: |
0,02 g |
0,06 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,8 g
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)