Összetevők: szójabab (46,5%), víz, só Természetes módon fermetált. A japán tamari szó a tamaru szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék. Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez. Jellemzők gluténmentes Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen szénhidrát csökkentett Igen bio Igen szójamentes Nem per 100 g kj 301 kJ kcal 72 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 0 g ebből cukrok 0,7 g fehérje 9,7 g só 15,5 g